BÚCSÚ A SZIGETTÕL

Volt nekünk egy szigetünk… Egy héten át a miénk, gyerekeké, fiataloké és már kevésbé fiataloké volt az óbudai hajógyári sziget. Mindenfélét írtak, mondtak ezalatt rólunk, jót is, rosszat is, ám az igazság az, hogy a szervezök állták szavukat: a világ legolcsóbb és legszórakoztatóbb nyaralását nyújtották. A föváros egyik legszebb helyén, a Duna szigetén, a mai kempingáraknál olcsóbba több száz programot kaptak, játszhattak, vetélkedhettek.
Hogy az itt megfordult több tízezer ember között voltak antiszociálisak is? Ilyen a társadalom. Hogy nem minden program zajlott le úgy, ahogy és amikorra tervezték? Több száz vagy ezer szereplö esetén ezzel számolni kell: van, aki megbetegszik, van, akinek lerobban a kocsija… A támogatóknak is elégedetteknek kell lenniük: az itt táborozók nem tették Tönkre a föváros szigetét, sem az óbudaiak éjszakáit. A szponzorok – akikkel sikerült beszélnünk és akikkel nem, a Pepsivel, a Chióval, a Nagykanizsai Sörgyárral – szintén megnyugodhattak. Ha – egyébként kiváló – termékeik nem is voltak mindenki ízlése szerint valók, támogatásukkal és jelenlétükkel jó ügyet szolgáltak.
Most ne legyünk ünneprontók. Ne beszéljünk az anyagiakról (és ne részletezzük azt sem, hogy ha a pénzügyi mérleg negatív lesz, az feltehetöen a jegyhamisítóknak köszönhetö). A lényeg az, hogy volt nekünk egy szigetünk. És reméljük, hogy jövöre is lesz!…

Köszönetet mondunk…

Dr. Marschall Miklósnak, Tisza Zoltánnak, Baán Lászlónak, Tarlós Istvánnak, Szekfü Andrásnak, Valkó Emökének, Schenk Jánosnak, Berkes Emesének, Fodor Gábornak, Nemes Julinak, Bohus Károlynak, Tóth Gyulának, Gurály Lászlónak, Mátrai Julinak, Rátkai Gábornak, Stoll Márknak, Karáth Zitának, Niklosz Bélának, Niklosz Krisztinának, Szojka Lászlónak, Kiss Nórának, Áfonyának, Király Tamásnak, Nagy István Sándornak, Szücs Alfrédnak, Füchsel Tibornak, Kovalcsik Józsefnek, Durugy Andrásnak, Grátzer Évának, Jankovics Gábornak, Vajda Andreának, Süle Anettnek, Sepsi Kovács Évának, Bemád Istvánnak, Molnár Alexának, Hegedüs Zoltánnak, Lakos Lászlónak, Dudás Bélának, Biró Zoltánnak, Szabó Györgynek, Bakró Nagy Ferencnek, Kirill Károlynak, Szekfü Ádámnak, Könnyü Nándornak, ifjabb és idösebb Lasz Györgynek, Ács Emesének, Boros Reginának, Csiszár Jenönek, Soltész Barbarának, Lovas Lászlónak, Szücs Károlynak, továbbá a Sziámi környezetvédö örség tagjainak, a rendezvény védnökeinek és szponzorainak, valamint minden támogatójának.

MAGYAR HÍRLAP